Csokitorta
2005.04.24. 19:15
Ez a torta akkor a legjobb,ha friss, szezonális gyümölcsöket adnak hozzá.
Hozzávalók:
1 db készresült tortalap
3dl sűrű tejszín
2 csapott evőkanál finomított kristálycukor
legkisebb csipetnyi só
120 g puha vaj
450g összetört csoki
1 dl tej
kakaópor a behintéshez
A tejszínt a cukorral és a csipetnyi sóval tedd egy lábasba és forrald össze.Mihelyt forrni kezd, kapd le a tűzhelyről és keverd hozzá a vajat meg a csokit, míg teljesen össze nem olvadnak.Hagyd kicsit hűlni, azután öntsd bele a hideg tejet és dolgozd el vele simára, fényesre. A keverék néha megbőrösödik.Ilyenkor jobb, ha hagyod egy kicsit jobban lehűlni és simára habarod még egy kevés hideg tejjel.A krémlapáttal kapard a csokikrém utolsó csappjét is a megsült és kihűlt tortalapra.Aztán rázogasd meg a tortát, hogy egyenletesen borítsa le a töltelék, majd hagyd, hogy szobahőmérsékletűre hűljön úgy 1-2 óra alatt.Végül hintsd be a tetejét kakaóporral.Ha minden igaz, tortád ropogósan omlós, tölteléked pedig sima és vaj puha lett.
|