Falusi almatorta
2005.04.24. 18:26
Erről nem tudok igazán mit írni..fincsi azt kész:)
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 tojás
10 dkg cukor
12 dkg vaj
4 közepes alma
0,8 dl tej
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál sárgabarack lekvár
1 teáskanál reszelt citromhéj
2 teáskanál sütőpor
csipet só
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.Kivajazunk és liszttel behintünk egy 24 cm átmérőjű ortaformát.Robotgéppel,közepes fokozaton habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a reszelt citromhéjjal.Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük.A krémbe alacsony fokozaton, felváltva belekeverjük a lisztet, a sütőport,a sót és a tejet.A tésztát a kivajazott formába simítjuk.A meghámozott,félbevágott almákat kockásan beirdaljuk,citrom levével meglocsoljuk és a beirdelt felükkel felfelé a tésztába nyomjuk.Úgy 40-50 percig, illetve tűpróbáig sütjük.A sárgabaracklekvárt megmelegítjük és a tortára kenjük.Melegen fogyasztjuk.
|