Jamaikai piskótatorta
2005.04.24. 18:10
Ezt csináltuk Adri 16. szülinapjára Nórival.Szerintem fini volt:)
Ami kell:
1 kész piskótatorta
3 tojássárgája
7 dkg liszt
7,5 dl tej
20 dkg meggydzsem
15 dkg étcsoki
1 dl (jamaikai) rum
10 dkg cukor
Nagy,tűzálló tálban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral.A tejet megmelegítjük, majd állandó keverés mellett apránként a krémbe öntjük.A tálat áttesszük egy fazék fölé, amelyben vizet forralunk.Gőz fölött 15 percig főzzük, amíg besürüsödik.A krém felét átöntjük egy másik tálba.Az első tálba belekeverjük a reszelt csokit, visszatesszük a gőz fölé, ha nem olvadna el.Kivajazunk egy kapcsos tortaformát.A piskótatortát vékonyan felszeleteljük.Néhány szelet piskótával kibéleljük a forma alját,majd rummal meglocsoljuk.Megkenjük a kihült tojáskrémmel.Erre egy rétegben meggydzsem,majd piskóta következik, amelyre csokikrémet simitunk.Végül piskótaszeletekkel borítjuk be a tortát, amit megkenünk a maradék rummal.A kész desszertet 3-4 órára hütőbe rakjuk.
|