Csirkevindalu
2005.04.24. 17:39
Ez is ilyen keleties de nincs annyira tipikus íze, mint a joghurtos csirkének.
1 konyhakész csirke (1,5kg)
2 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1-2 erős paprika
4 evőkanál kókuszreszelék
2 teáskanál ecet
2 teáskanál garam maszala
2 teáskanál kurkuma
2,5 dl víz
6 evőkanál olaj
1 teáskanál só
A csirkét 8-10 darabra vágjuk.Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.Hozzáadjuk a gyömbért, a zúzott fokhagymát, a felaprított csipős paprikát, a garam maszalát és a kurkumát.Beletesszük a csirkedarabokat, 1 percig kevergetve megpirítjuk.Felöntjük vízzel, majd ecettel és sóval fűszerezzük.Fedő alatt megpároljuk.A mártásba belekeverjük a kókuszreszeléket és összemelegítjük, majd a csirkére öntjük.
|