Indiai joghurtos csirke
2005.04.24. 17:27
Tipppikuus keleti kaja..mhmmm..:)
1 konyhakész csirke (1,5 kg)
2 szárított chili- vagy cseresznyepaprika
4 friss chili- vagy cseresznyepaprika
3,7 dl joghurt
4 fej fokhagyma
1 csokor korianderzöld
4 teáskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál koriander
friss mentalevél
3 evőkanál olaj
só
A csirkét 8-10 darabra vágjuk.A joghurt felét tálba tesszük, szárított chilivel és sóval izesítjükm, majd fél órára belehelyezzük a csirkét.Megforrosított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, a friss, felaprítorr chilit, a durvára tört koriandert és a római köményt.Az egészet 5 percig piritjuk.Hozzáadjuk a csirkét a páccal együtt, majd 5percig pároljuk.Felöntjük a maradék joghurttal, az apróra vágott korianderzölddel füszerezzük és fedő alatt pároljuk.Friss mentalevelekkel diszítjük.
|